Reviews

IMG_1963

Anmeldelse af Mountain Hardwear SummitRocket 40

This is in Danish, if you are upset and angry of that decision leave a commend and ill make it up to you !

[Denne artikel er næsten færdig]

Dette er den første anmeldelse på min side. Derfor har jeg valgt at det skal være af en rygsæk. Jeg elsker rygsække efter som deres design er meget centreret om funktion med en specifik funktion for øje. Rygsækken jeg vil anmelde har samtidig vundet en plads i mit hjerte efter som den overordnet passer godt ind i mit behov og har været med på nogle fantastiske ture. Rygsækken er som overskriften afslører en Mountain Hardware SummitRocket 40. Rygsækken er Købt i Friluftslageret i Odense (Friluftslageret.dk), da jeg var timeansat i denne butik.

IMG_1971

Rygsækken er fra det Amerikanske mærke Mountain Hardwear. De har i mange år været sponsor af “The swiss machine” Ueli Steck. Ueli er kendt for at have lavet nogle ekstremt hurtige bestigninger af nogle af de klassiske nordsider, her iblandt Eiger, Matterhorn og Grand Jorasses. Der findes en rigtig flot film af dette der er værd at bruge lidt tid på. Mountain Hardwear har fra start været et special brand til alpinister, og ligget i den høje ende af prisskalaen. Når vi blev undervist i butikken om Mountain Hardwear fortalte dem fra virksomheden altid at de var meget stolte af at der var overtal af deres telte i Himalaya.

IMG_1963

Deres relation til Ueli har resulteret i en serie af beklædning og tasker. Det er netop her fra at den taske jeg vil anmelde kommer fra. Det er vigtigt at se tasken i dette lys da det er kombinationen af et firma der har stor ekspertise i bjerg udstyr kombineret med krav fra en fyr der går light-and-fast på de store bjerge. Der er lavet to rygsække i Ueli serien, jeg har dog kun købt den store SummitRocket 40, der er 40 liter.

IMG_1968

Rum indeling: Rygsækken er en single-pocket sæk. den lukkes ved en rullelukning med et spænde der lukkes i sig selv  som vist oven over. Man har lidt ekstra volume i rullelukningen i tilfælde af at man ikke får pakket helt så let som Ueli. Dette har jeg haft brug for tidligere og må sige at taskens rullelukning holder også selv om lukningen kun er rullet en enkelt gang.

Materialer: Der bruges primært to former for stof. et meget tyndt og let stof, og et forstærket. Det forstærkede stof er det hvide der dækker bund og panelet udadtil. Det tynde stof er sat i sider og ved rullelukning. Det er altid er valg mellem vægt og holdbarhed når sådanne materialer skal vælges. Min første tur med denne taske var en tur til Rjukan for noget helt almindelig isklatring. allerede her fik jeg lavet nogle huller i det tynde materiale i siden, der gjorde at jeg var en smule skeptisk over for om den kunne klare rent faktisk at blive brugt. Hullerne var ikke størrer end at jeg ikke lappede dem. Senere hen har jeg brugt tasken rigtig meget, og jeg har ikke haft ligende tilfælde. Hullerne fra Rjukan er heller ikke blevet større, til trods for at jeg stadig bruger udstyret hårdt. På papiret er det hvilde stærke materiale også smart fordi det lader lys komme ind i tasken, men det er nok mest på papiret.

Spænder er leveret af ITW. Dette vil sikkert stå som en ligegyldig fact for de få indvigede, men grunden til at jeg nævner det er at den model de har valgt at sætte på SummitRocket ikke passer med de mere gængse modeller fra Duraflex. Derfor er det ikke lige til at gå ind i en udstyrsbutik og skaffe et reservespænde. Når det er sagt skal de have en stor ros for at lave en taske med meget få spænder.

IMG_1969

Bæresystem: bæresystemet er meget enkelt, to stropper, fastmonteret med tape i bunden af tasken. Det kan ikke blive mere klassisk på den front. De er medio polstret, hvilket er fint taget volumen i betragtning. Hoftebæltet er tyndt tape med lidt ekstra stof ved tøjet, Dette hoftebælte viser at tasken er lavet til at have unden på tøj og at den ikke er lavet til den store vægt. Jeg er meget tilfreds med bæresystemet, de har valgt at brystspændet er en løs del og en fast del som det ses herunder. Det er lidt smart fordi man kan faktisk spænde det med een hånd.

IMG_1973

Instramning: I siden har Mountain Hardwaer været smarte. Normalt vil man have sat 2×2 webbing med et spænde til instramning som vi ser det på størstedelen af alle rygsække og tasker i dag. På Summit Rocket har de lavet et langt stykke webbing. Det er halvt så tygt som den normale 16mm webbing. I top og bund hænger de fast med en krog som samtidig er instramning – fedt med dobbeltfunktion. derefter er der nogle fikspunkter på tasken således at webbingen zigzagger som set på tidligere billeder. Det virker godt til at instramme tasken, men skal man have noget med i siden skal det helst være stort for små ting falder nemt igennem. Samtidig har jeg oplevet at der oftest er meget webbing til overs. jeg har trukket det igennem og bundet en knude i bunden for at komme over det irritations moment.

 

Andet:

Bedømmelse:

 

Reviews

Comments are closed.

Leave a comment

Comments Closed